Kreakatau is genoemd naar de nog actieve
vulkaan in de Stille Zuidzee: de Krakatau.

Kreakatau

vzw

Yoga & Creativiteit

Yoga voor jongeren

Een yogales voor jongeren is een heel fijne combinatie van uitdaging (ieder volgens zijn/haar mogelijkheden) en ontspanning.

 

Een groot deel van de houdingen wordt aangebracht volgens de methode van Krishnamacharya: een vaste opeenvolging van houdingen (vinyasa) leidt naar een centrale houding. Hierdoor wordt het lichaam op een dynamische manier uitgedaagd, versterkt en in evenwicht gebracht. Overtollige energie wordt afgevoerd en er ontstaat een gevoel van flow. De ademhaling loopt synchroon met de houdingen. Ademhaling, aandacht en concentratie worden vanzelf geoefend.
De les wordt altijd afgesloten met relaxatie: bodyscan, visualisatie, yoga nidra. Zo krijgt het ichaam de kans de oefeningen te laten doorwerken en hun helende werking toe te laten.

Woensdag 18-19 u

2024: 17, 24, 31 jan, 7, 21, 28 feb, 6, 13, 20, 27 maart

Prijs: € 120

De yogalessen worden georganiseerd door Groeiwijzer vzw.
Groeiwijzer wil niet dat iemand de lessen niet zou kunnen volgen om financiële redenen: als de prijs een te hoge drempel vormt, mag je gerust contact opnemen:
eva.buyst@cryptolab.net – Tel.: 0489 99 21 09

Meer info en inschrijven via dagdroom.be

Eva Buyst:

Groei en ontwikkeling hebben altijd al mijn belangstelling gewekt. Van daaruit volgde ik de opleiding gezinswetenschappen. Omdat ik heel graag met kinderen werk, ging ik op zoek naar een manier om kinderen te ondersteunen in hun groeiproces en kwam uit bij kinderyoga.
Mijn nieuwsgierigheid voor yoga werd al gewekt toen ik als kind af en toe mee met mijn vader op de mat ging zitten en hem probeerde na te doen. Als tiener ben ik zelf op zoek gegaan naar informatie en merkte ik hoeveel deugd eenvoudige bewegingen, houdingen, ademhaling kunnen doen.

Ik ben blijven yoga doen, bij verschillende scholen. Sinds de opleiding kinderyoga kan ik hetgeen ik elke dag weer als een kado ervaar, doorgeven. Tijdens de opleiding genoot ik van de speelsheid en creativiteit die ook in mezelf aangewakkerd werd.

Na de opleiding kinderyogadocent was ik zo geboeid dat ik ook de opleidingen individuele kinderyoga en yoga voor tieners ging volgen.
Om me meer te verdiepen in de onderliggende wijsheid volgde ik ook een lerarenopleiding om yoga te geven aan volwassenen. Verder volg ik regelmatig bijscholingen. 

Ondertussen geef ik al enkele jaren yoga en geniet er nog steeds van om lessen uit te werken voor een doelgroep. Bij de voorbereiding laat ik me leiden door goesting en enthousiasme over een bepaald thema en dat verweef ik met de theorie om tot een evenwichtige, zinvolle, leuke les te komen.
Het is zo fijn om kinderen/jongeren te helpen ontladen en rust in zichzelf te vinden.

Vanuit hetzelfde enthousiasme ben ik een opleiding filosoferen gaan volgen bij DOEN! DENKEN!

Ik geniet er van een thema uit te werken en zo de nieuwsgierigheid te prikkelen die aanzet tot denken over allerlei onderwerpen en zelfs over het denken zelf. De antwoorden komen allemaal uit de deelnemers, mijn taak is hen uit te dagen en met goed gerichte vragen.
 

footer_img