Kreakatau is genoemd naar de nog actieve
vulkaan in de Stille Zuidzee: de Krakatau.

Kreakatau

vzw

Yoga & Creativiteit

Visie

 

Bijzonder aan de werking van Kreakatau is dat we ons richten op een zeer uiteenlopend publiek. Een van onze belangrijkste missies is om yoga toegankelijk te maken voor mensen van alle leeftijden en met alle mogelijke achtergronden.

We schenken ook specifiek aandacht aan 'kwetsbare' kinderen, jongeren en volwassenen. Zo werken we al jaren samen met integratiediensten, bijzondere jeugdzorg, buurtwerkingen, scholen en organisaties zoals de RYE (Research on Yoga in Education) en het WOS (Welbevinden Op School). Kreakatau wordt in dat kader sinds 2008 erkend om haar vernieuwende werking naar het welzijn van kinderen toe door de provincie Vlaams-Brabant, Dienst Welzijn en Gezondheid.

Bij Kreakatau staat een warme, zachte aanpak altijd centraal. Zowel tijdens de yoga- als de crealessen wordt iedereen gestimuleerd om op zijn eigen ritme te werken en zeker niets te forceren. Iedereen doet wat hij kan. Er wordt speels binnen een veilige omkadering ‘gewerkt’, met veel fantasie en respect voor elkaar en alles wat leeft. Niets moet, alles mag, maar steeds met respect voor de ander, je omgeving en jezelf. Niet oordelen, alles proberen en niets forceren.

In de loop der jaren hebben we diverse combinaties met yoga uitgebouwd, zoals circusyoga, creayoga, muziekyoga en theateryoga. Dit zijn allemaal combinaties die bijzonder helend werken naar kinderen en jongeren toe. Niet alleen omdat hier het ontspannen en het proces van het leren centraal staan (in tegenstelling tot het presteren en het eindresultaat), maar ook omdat al die cursussen en workshops het accent leggen op non-verbale communicatie.

Ook moeder natuur kan bij ons op een gezonde dosis respect rekenen. Bij al onze crea-activiteiten gebruiken wij gerecycleerde materialen: “van niets, iets maken”, met prachtige kunstwerkjes als resultaat.

 

Liefde - Geduld - Discipline

footer_img