Kreakatau is genoemd naar de nog actieve
vulkaan in de Stille Zuidzee: de Krakatau.

Kreakatau

vzw

Yoga & Creativiteit

Workshops

Kreakatau verzorgt workshops in het yogacentrum te Korbeek-Dijle maar ook op verplaatsing. Workshops of themadagen voor scholen en groepen, voor alle leeftijden, rond diverse eventueel vrij te kiezen thema's. 

Verwendagen, verjaardagsfeestjes, personeelsdagen en teambuilding, het kan allemaal! We werken 100% op maat en stellen je graag een mooi en passend aanbod voor.

Klik hier als je graag meer weet over wat we voor jouw school kunnen betekenen. 

OPGELET! ALLE WORKSHOPS ZIJN OMWILLE VAN CORONA GEANNULEERD. WE PLANNEN DEZE OPNIEUW IN ZODRA HET WEER KAN.

     KARMA WORKSHOP     
11 oktober 2020 // 14.00 - 17.00u
met Dirk Gysels

Titel: Praktisch omgaan met karma.
Inzichten en oefeningen uit de Yoga sutra en de Bhagavad Gita om karmische knopen die je beperken te ontwarren en om evolutionair karma op te bouwen.

Over karma bestaan er vele verkeerde ideeën. Dirk legt uit wat karma werkelijk is. Hoe karma of actie ons bindt en hoe bepaalde karma's dan weer de energetische knopen zullen ontwarren.

De workshop is gebaseerd op de inzichten van een grote yogi waarbij Dirk tijdens de jaarwisseling 2019-2020 een maand intens bij in de leer is geweest. Er worden tools aangereikt, inzichten en ook begeleide oefeningen om door diepe ontspanning karma op te lossen. De sessie eindigt met yoga nidra, één der prettigste en meest doeltreffende manier om karmische beperkingen te neutralizeren.

Prijs? 40€
Inschrijving verplicht via 
deze link.

 

     PRANA WORKSHOP     
8 november 2020 // 14.00 - 17.00u
met Dirk Gysels

Titel: Vanuit yoga en tantra  prana leren voelen, versterken en balanceren. 
 

Prana is de levensenergie die maakt dat we voelen dat we leven, dat we emoties en gevoelens hebben, dat er energie is om dingen te willen en te doen, om plannen te maken, om lief te hebben, om te mediteren...

In alles wat we meemaken zit deze 'aliveness'. Er zijn grote verschillen in de belevenis hiervan. Bij sommigen is prana een onuitputtelijke bron van energie, bij anderen is het een klein en erg chaotisch stroompje. In plaats van te leven, bestaan we dan gewoon. We zijn futloos , zwaar en verward. En toch geeft onze opvoeding heel weinig aandacht aan het versterken van deze basiskracht.

De yogis uit India doen dat wel. In de loop van vele eeuwen hebben ze methodes en manieren van leven ontwikkeld die ons pranisch energieveld  cultiveren en uitbalanceren. Door het toepassen van deze methodes werden en worden sommigen van hen 200 jaar of meer.In deze workshop presenteert Dirk een set van 8 pranische oefeningen (pranayamas) die een geheel vormen. Je leert de methodes en kan ze dan ook later voor je eigen ontwikkeling thuis toepassen. Dirk is hierin opgeleid in India bij authentieke yogis. 

Prijs? 40€
Inschrijving verplicht via 
deze link.

Schrijf je je graag in voor beide workshops? Dan betaal je slechts 70€

 

     KLANKSCHAALCONCERT     
4 december 2020 // 20.30 - 21.30u 
met Peter Singulé

 

Na een drukke werkweek even de tijd nemen voor jezelf, even stil staan en naar binnen keren is geen overbodige luxe om in een rustige sfeer opnieuw verbinding te maken met jezelf. Laat je onderdompelen in dit klankbad, laat je raken door klank, waardoor alle cellen in je lichaam gaan trillen. 

Een uniek ligconcert gebracht door Peter Singulé met zijn gongs en klankschalen. 

Je ligt lekker knus op een zachte mat, toegedekt onder dekentjes en kussentjes terwijl je kan genieten van deze helende klanken. 

Prijs? 20€
Beperkte plaatsen! Inschrijving verplicht.

 

     MEDITATIE WORKSHOP     
5 december 2020 // 10.00 - 12.00u 
met Dirk Gysels

Titel: relaxatie, adembewustzijn en aandachttraining.
Instructies en geleide meditaties volgens de Himalaya traditie, Sadhguru en Sri M. 

Meditatie is hot, vooral de 'mindfulness' of aandachtsgerichte meditatie. Vele leraren en zelfhulp methodes zijn op de markt. De vraag is hoe efficiënt al deze technieken zijn zonder de juiste voorbereiding. Leiden ze werkelijk naar een diep meditatief gewaarzijn of blijft het bij de eerste wankele stapjes? De meditatieve tradities uit India, zowel uit de yoga als uit het Boeddhisme zijn compromisloos: voor je op je kussentje gaat zitten moet je toch een basisbegrip hebben van wat meditatie is en waarom we mediteren. En nog belangrijker, je moet weten hoe je je moet voorbereiden. Deze voorbereiding heeft te maken met attitudes waarmee je in het leven staat, de zogenaamde yamas en niyamas, hoe je moet zitten en niet mag zitten, hoe je te ontspannen, en wat je kan doen we met de ademhaling om spontaan in meditatie te gaan.

 

In de Himalaya traditie waarin Dirk is opgeleid wordt er heel praktisch ingegaan op deze noodzakelijke voorbereiding. In de workshop leidt Dirk je doorheen de verschillende stappen zodat op je het einde haast spontaan in een meditatieve toestand aanbelandt. Tips en tricks van andere leraren waarbij Dirk in de leer was (Sadhguru, Atmananda en Sri M.) zorgen voor de nodige aanvullingen.

Prijs? 25€
Inschrijving verplicht via 
deze link.

 

     MEDITATIE WORKSHOP     
12 december 2020 // 10.00 - 12.00u
met Dirk Gysels

Titel: Meditatie als moeiteloos proces: de inzichten en instructies van Swami Veda Bharati.
 

Swami Veda is niet zo bekend bij het grote publiek, maar onder collega yogi's gold hij als de topauthoriteit op het vlak van meditatie.

In dit practicum begeleidt Dirk je in een moeiteloos meditatieproces volgens de intructies die hij van Swami Veda ontving. Er zal ook veel aandacht zijn voor de rol van klanken of mantra's en van concentratie op bepaalde chakra's om dieper in dit proces te gaan. Na de sessie ben je in staat om op jezelf diep te mediteren. 

Prijs? 25€
Inschrijving verplicht via 
deze link.

Schrijf je je graag in voor beide meditatie workshops? Dan betaal je slechts 40€.
Schrijf je je graag in voor de 4 workshops met Dirk Gysels? Dan betaal je slechts 108€.

 

 

footer_img