Kreakatau is genoemd naar de nog actieve
vulkaan in de Stille Zuidzee: de Krakatau.

Kreakatau

vzw

Yoga & Creativiteit

Kinderyoga

Kinderyoga bestaat uit een combinatie van yogaspelletjes, verhalen, yogahoudingen, ontspanning, crea… om zo kinderen de kans te geven hun eigen innerlijke wereld te ontdekken en vorm te geven in liefde en vertrouwen.                                                                   

Het beeld dat de meeste mensen bij yoga voor ogen staat, is dat van een yogales voor volwassenen. Dit valt nauwelijks te vergelijken met yoga voor kinderen. Bij volwassenen zijn een zekere mate van rust en stilte van bij de aanvang verzekerd, terwijl bij kinderen het komen tot rust en aandacht vaak de eerste opdracht is. Bij kinderyoga is ook veel meer mogelijk dan alleen de houdingen, zonder dat je daarbij het wezen van yoga uit het oog hoeft te verliezen. Spelenderwijs passeren in de yoga voor kinderen de stappen van het achtvoudige pad van de yoga (zoals zo’n 2000 jaar geleden voor het eerst neergeschreven door Patanjali) de revue en worden de traditionele yogahoudingen gecombineerd met massage, spelletjes, tekenen... Zo komen we via de kinderyoga – op een niet-verbale manier – tot diepwerkende oplossingen die kunnen leiden tot betere leef-, leer- en thuissituaties.

De kinderen zijn op een plezierige manier met hun lichaam en geest bezig, los van enige competitiedrang. Het wegvallen van de druk om te presteren ervaren veel kinderen als een opluchting. Iedereen doet wat hij kan. “Niets moet, alles mag”, maar steeds met respect voor de ander. Zo is yoga geschikt voor alle kinderen. Daarbij is het belangrijk dat de oefeningen eenvoudig en aangenaam zijn, je vertrouwt op je eigen gevoel en ervaring. Ontdekken is het uitgangspunt, het resultaat staat niet bij voorbaat vast, maar je blijft altijd binnen de grenzen van hun eigen kunnen.

Data 2020-2021:
Woensdag 23/9, 7/10, 21/10, 18/11, 2/12, 13/1, 27/1, 10/2, 24/2 en 10/3
     4-6 jaar: 13.30-15.00 u 
   7-12 jaar: 15.30-17.00 u 
 

Locatie: Eerstegraadsschool KSLeuven - Stroom, J.P.Minckelerstraat 192, Leuven
Kostprijs €130 voor één schooljaar (10 lessen)

Inschrijven via www.huisvanhetkindleuven.be/nl/kinderyoga


Familieyoga

Familieyoga is een cadeautje voor het hele gezin! We schuiven even onze drukke agenda langs de kant en maken echt tijd voor mekaar.

Familieyoga bestaat uit een combinatie van yogaspelletjes, rijmpjes, muziek, verhalen, lichaamshoudingen en allerlei speelse vormen van ontspanning. De lessen zijn gebaseerd op de rijke 40-jarige ervaring van Leen Demeulenaere, auteur van het Nelsons Yogaboek. Het is als vakantie voor je lijf én voor je hoofd, met het hele gezin. Niets moet, alles mag. Maar… met respect. Alles proberen en niks forceren.

De thema’s van de lessen zijn vrij in te vullen door de kinderen zelf en de ouders. Leen kan op die manier inspelen op wat je gezin nodig heeft.
Spelenderwijs komen we via de familieyoga tot diepe oplossingen die ook kunnen leiden tot betere leer- en thuissituaties. Vzw Kreakatau geeft kinderen de kans hun eigen innerlijke wereld te ontdekken.

Schooljaar 2020 - 2021 
Woensdag 
4/11, 23/12, 17/02, 7/04, 14/04 van 13.30 tot 15.00 uur 
Organisatie:
Huis van het Kind Leuven & vzw Kreakatau 

Locatie: Stroom, J.P. Minckelerstraat 192, Leuven
Kostprijs: € 10 pp. per les
Inschrijven via www.huisvanhetkindleuven.be/nl/familieyoga

footer_img