Kreakatau is genoemd naar de nog actieve
vulkaan in de Stille Zuidzee: de Krakatau.

Kreakatau

vzw

Yoga & Creativiteit

Kinderyoga

Kinderyoga is heel LEUK en ONTSPANNEND.

Elke les is opgebouwd rond een THEMA (oerwoud, heksen, seizoenen, dromen, Egypte, circus,...).

Door de speelse oefeningen worden kinderen zich bewust van hun lichaam, ze mogen hun lichaam voelen. Hun lichaam is zoals het is, dat van anderen is anders, zonder oordeel. Ook emoties, gedachten, rust/onrust,... zijn zoals ze zijn. Mogen zijn zoals je bent is voor velen een verademing. Dat mogen ervaren geeft RUST en ZELFVERTROUWEN.

Emoties voel je in je lichaam, als een kind zich bewust is van hoe zijn/haar lichaam doorgaans voelt, merk hij/zij het sneller als daar iets is veranderd. Door hun lichaam rustig te observeren gaan emoties hen minder gemakkelijk overweldigen en met wat oefening kunnen ze ook makkelijker benoemen wat ze voelen. Kinderen krijgen zo meer vat op zichzelf, ook dat zorgt voor meer RUST en ZELFVERTROUWEN. Doordat ze geleerd hebben hoe ze zelf reageren, gaan ze uiteindelijk ook gemakkelijker reacties bij anderen herkennen en begrijpen, wat leidt tot meer VERDRAAGZAAMHEID.

Sommige oefeningen zijn gericht op het AFVOEREN VAN SPANNINGEN die tijdens de dag zijn opgebouwd. Zo leren kinderen minder een speelbal te zijn van wat er op hen afkomt.

Andere oefeningen bevorderen de CONCENTRATIE en het evenwicht of stimuleren de coördinatie tussen de linker- en rechterhersenhelft. Deze oefeningen bevorderen EMOTIONEEL EVENWICHT en verhogen het WELBEVINDEN. Bovendien vinden kinderen met leerproblemen in deze oefeningen extra ondersteuning.

Na de actieve oefeningen doen we een korte MASSAGE en een RELAXATIEOEFENING waarbij de kinderen even diepe rust kunnen ervaren.

We sluiten af met een yogatekening (hiervoor hoef je echt niet mooi te kunnen tekenen!). Het tekenen helpt kinderen om voeling te krijgen met hun rijke innerlijke wereld en om thuis TE KOMEN BIJ ZICHZELF.

Tijdens de lesjes leren kinderen IN HUN EIGEN KRACHT TE STAAN

Voor kinderen 6-12 jaar
Woensdag 16.30-17.45 u
2024: 17, 24, 31 jan, 7, 21, 28 feb, 6, 13, 20, 27 maart
Prijs: € 120
Zaterdag 16.30-17.45 u
2024: 20 jan, 3 en 17 feb, 2, 16 en 23 maart
Prijs: € 82

De yogalessen worden georganiseerd door Groeiwijzer vzw.
Groeiwijzer wil niet dat iemand de lessen niet zou kunnen volgen om financiële redenen: als de prijs een te hoge drempel vormt, mag je gerust contact opnemen:
eva.buyst@cryptolab.net – Tel.: 0489 99 21 09

Meer info en inschrijven via dagdroom.be

Eva Buyst:

Groei en ontwikkeling hebben altijd al mijn belangstelling gewekt. Van daaruit volgde ik de opleiding gezinswetenschappen. Omdat ik heel graag met kinderen werk, ging ik op zoek naar een manier om kinderen te ondersteunen in hun groeiproces en kwam uit bij kinderyoga.
Mijn nieuwsgierigheid voor yoga werd al gewekt toen ik als kind af en toe mee met mijn vader op de mat ging zitten en hem probeerde na te doen. Als tiener ben ik zelf op zoek gegaan naar informatie en merkte ik hoeveel deugd eenvoudige bewegingen, houdingen, ademhaling kunnen doen.

Ik ben blijven yoga doen, bij verschillende scholen. Sinds de opleiding kinderyoga kan ik hetgeen ik elke dag weer als een kado ervaar, doorgeven. Tijdens de opleiding genoot ik van de speelsheid en creativiteit die ook in mezelf aangewakkerd werd.

Na de opleiding kinderyogadocent was ik zo geboeid dat ik ook de opleidingen individuele kinderyoga en yoga voor tieners ging volgen.
Om me meer te verdiepen in de onderliggende wijsheid volgde ik ook een lerarenopleiding om yoga te geven aan volwassenen. Verder volg ik regelmatig bijscholingen. 

Ondertussen geef ik al enkele jaren yoga en geniet er nog steeds van om lessen uit te werken voor een doelgroep. Bij de voorbereiding laat ik me leiden door goesting en enthousiasme over een bepaald thema en dat verweef ik met de theorie om tot een evenwichtige, zinvolle, leuke les te komen.
Het is zo fijn om kinderen/jongeren te helpen ontladen en rust in zichzelf te vinden.

Vanuit hetzelfde enthousiasme ben ik een opleiding filosoferen gaan volgen bij DOEN! DENKEN!

Ik geniet er van een thema uit te werken en zo de nieuwsgierigheid te prikkelen die aanzet tot denken over allerlei onderwerpen en zelfs over het denken zelf. De antwoorden komen allemaal uit de deelnemers, mijn taak is hen uit te dagen en met goed gerichte vragen.

footer_img