Kreakatau is genoemd naar de nog actieve
vulkaan in de Stille Zuidzee: de Krakatau.

Kreakatau

vzw

Yoga & Creativiteit

Ouder-kind yoga

Een speels, verbindend moment voor jou en je kind

Er zijn oneindig veel goede redenen om samen met je kind yoga te doen, hier zijn er enkele:

Jullie hebben een goeie band en vinden het fijn om samen te spelen en nieuwe dingen te leren en lekker samen te ontspannen
of
Je wil graag de band met je kind versterken, nieuwe manieren leren om samen te zijn

Ouder-kind yoga is een uurtje helemaal voor jullie, de fijne momenten die jullie samen beleven versterken en voeden jullie band,
misschien leer je mekaar wel op een andere manier kennen.
Jullie worden geinspireerd, door je te verbinden met de speelsheid van je kind ga je hem/haar beter aanvoelen en herontdek je je eigen speelse kracht

Ontspannen is je ding, je kan enorm genieten van even zalig nix doen
of
Jij of je kind vindt het moeilijk om te ontspannen en jullie willen dat graag leren

Ouder-kind yoga is spelen, uitleven, moe worden om dan als vanzelf lekker te relaxen. Spelenderwijs leren jullie af te wisselen tussen actie en relaxatie
Rust ervaar je in het lichaam, het is belangrijk er tijd en ruimte voor nemen zodat het een goede gewoonte kan worden
Oefenen in ontspannen aandacht is een belangrijke vaardigheid die elk leerprocess ten goede komt

Jij of je kind gaan soms over je eigen grens en je vind het moeilijk daar mee om te gaan
Door regelmatig samen ouder-kind yoga te doen leer je jezelf en je kind beter aanvoelen en kan je beter inschatten waar jij en je kind nood aan hebben hebben, zodat je daar met een toepasselijk spelletje of rustmoment kan op inspelen.

Het is gewoon heel erg leuk om te doen!

Aan de hand van een thema of verhaal leren jullie allerlei leuke yogahoudingen, versjes, spelletjes, massage en op het einde welverdiende rust.

Het is elk lesje een beetje als even op reis gaan.

Voor kinderen 3-10 jaar
Woensdag 15-16u
17, 24, 31 jan, 7, 21, 28 feb, 6, 13, 20, 27 maart
Prijs: € 200
Zaterdag 15-16u
20 jan, 3 en 17 feb, 2, 16 en 23 maart
Prijs: € 120

De yogalessen worden georganiseerd door Groeiwijzer vzw.
Groeiwijzer wil niet dat iemand de lessen niet zou kunnen volgen om financiële redenen: als de prijs een te hoge drempel vormt, mag je gerust contact opnemen:
eva.buyst@cryptolab.net – Tel.: 0489 99 21 09

Meer info en inschrijven via dagdroom.be

Eva Buyst:

Groei en ontwikkeling hebben altijd al mijn belangstelling gewekt. Van daaruit volgde ik de opleiding gezinswetenschappen. Omdat ik heel graag met kinderen werk, ging ik op zoek naar een manier om kinderen te ondersteunen in hun groeiproces en kwam uit bij kinderyoga.
Mijn nieuwsgierigheid voor yoga werd al gewekt toen ik als kind af en toe mee met mijn vader op de mat ging zitten en hem probeerde na te doen. Als tiener ben ik zelf op zoek gegaan naar informatie en merkte ik hoeveel deugd eenvoudige bewegingen, houdingen, ademhaling kunnen doen.

Ik ben blijven yoga doen, bij verschillende scholen. Sinds de opleiding kinderyoga kan ik hetgeen ik elke dag weer als een kado ervaar, doorgeven. Tijdens de opleiding genoot ik van de speelsheid en creativiteit die ook in mezelf aangewakkerd werd.

Na de opleiding kinderyogadocent was ik zo geboeid dat ik ook de opleidingen individuele kinderyoga en yoga voor tieners ging volgen.
Om me meer te verdiepen in de onderliggende wijsheid volgde ik ook een lerarenopleiding om yoga te geven aan volwassenen. Verder volg ik regelmatig bijscholingen. 

Ondertussen geef ik al enkele jaren yoga en geniet er nog steeds van om lessen uit te werken voor een doelgroep. Bij de voorbereiding laat ik me leiden door goesting en enthousiasme over een bepaald thema en dat verweef ik met de theorie om tot een evenwichtige, zinvolle, leuke les te komen.
Het is zo fijn om kinderen/jongeren te helpen ontladen en rust in zichzelf te vinden.

Vanuit hetzelfde enthousiasme ben ik een opleiding filosoferen gaan volgen bij DOEN! DENKEN!

Ik geniet er van een thema uit te werken en zo de nieuwsgierigheid te prikkelen die aanzet tot denken over allerlei onderwerpen en zelfs over het denken zelf. De antwoorden komen allemaal uit de deelnemers, mijn taak is hen uit te dagen en met goed gerichte vragen.
 

footer_img